top of page
20200519_135650_edited.jpg

Bedrijfsmaatschappelijk Werk

Ik werk als Bedrijfsmaatschappelijk Werker (BMW) binnen (vaak) grotere bedrijven. Hierbij begeleid ik werknemers met zaken waar ze tegen aan lopen in de sociale omgeving. Denk hierbij aan bijvoorbeeld, balans privé-werk, stress, overspannenheid, scheiding, rouw, keuzen maken. In alle gevallen lever ik maatwerk omdat ik werknemers zie met hele diverse problemen.

Mijn ervaring in diverse rollen in zowel de profit als non-profit sector helpen enorm in mijn rol als BMW’er. Ik zie het als een enorme verrijking dat ik ook oplossingsgerichte coach,  leefstijlcoach, yoga docent en trainer ben. Dit alles kan ik breed inzetten in mijn rol als BMW”er. Mijn werkwijze sluit aan bij de richtlijn vanuit de beroepsvereniging van professional in sociaal werk (BPSW) en de Wet Verbetering Poortwachter. Als lid van de beroepsvereniging (BPSW) baseer ik mijn werkwijze op de gedragscodes van het Bedrijfsmaatschappelijk werk. De privacy van de werknemer en de vertrouwelijkheid  van de functie vind ik erg belangrijk.

Ik beredeneer altijd vanuit de gevolgen voor het werk. Hierbij kan ik verzuim helpen voorkomen door preventief gesprekken te voeren maar ook de re-integratie van de werknemer verantwoord vooruit helpen. Eventueel in samenspraak met andere Arbo professionals. Ik ben gewend om te werken vanuit mijn rol als BMW”er vanuit de verlengde arm van de bedrijfsarts.

Ook sta ik werkgevers bij met advies over psychosociale arbeidsbelasting. Ik voer drie gesprekken met de werknemer en andere betrokkene partijen ( hrm, managers) in het kader van de re-integratie van de werknemer. Ook voer ik bemiddel gesprekken bij (dreigende) conflicten.

Duur trajecten

Een begeleidingstraject met een werknemer duurt gemiddeld tussen de 3 a 8 gesprekken. Ik zet niet in op hele lange begeleidingstrajecten en geloof in handvatten aanreiken voor gedragsverandering maar uiteindelijk zal de werknemer er zelf verder mee aan de slag moeten gaan. Bewustwording is een groot onderdeel van mijn begeleidingstraject. Met daarbij altijd rekening houdend wie ik voor mij heb zitten. Ook oefeningen en opdrachten voor thuis zijn onderdeel van mijn trajecten.

Inmiddels heb ik ervaring opgedaan met hele uiteenlopende doelgroepen denk aan: hoog en laag opgeleid, werknemers met een niet Westerse achtergrond, expats, werknemers bij o.a. : bouw bedrijven, verzekeraars, productie bedrijven, kinderopvang bedrijven, supermarkten, banken, een christelijke organisatie, internationale bedrijven en zorg medewerkers.

Ik ken het speelveld  van de werknemer en werkgever goed en ben daarnaast ook gewend om te werken in een Arbo dienst.

Voorstel op maat

Wil je meer weten of ik iets kan toevoegen voor jouw bedrijf of het bedrijf waarin je werkt  in mijn rol als Bedrijfsmaatschappelijk werker? Ik maak graag met je kennis tijdens een vrijblijvend gesprek om de wensen en mogelijkheden te bespreken. Dit kan ook prima via video bellen. Op basis daarvan maakt Balanswerk een passend aanbod op maat.

Ik werk op ongeveer  30 tot 45 minuten reisafstand vanaf Nijmegen, als ik op locatie werk van de werkgever.  Ook heb ik mogelijkheden om de werknemer uit te nodigen voor de gesprekken in mijn spreekkamer te Nijmegen. Ook trajecten volledig online uitvoeren is ook prima mogelijk dan maakt het natuurlijk niet uit waar de werknemer in Nederland werkt. Dit alles in onderling overleg. Informeer naar de mogelijkheden. Neem contact op.

bottom of page