top of page
Image by Dylan Gillis

Yoga op de werkvloer

Ik doe zelf al ruim 12 jaar aan yoga en meditatie op dagelijkse basis om de dag op een fijne manier mee te beginnen. Dit heb ik mijzelf eigen gemaakt en ik zou niet meer zonder kunnen. Voor mij is dit heel vanzelfsprekend en een vaste gewoonte geworden net als bijna iedereen s ochtends ook wel zijn tanden poetst. Daarnaast volg ik wekelijks een yoga les bij mijn plaatselijke yoga school, dit is vaak yin yoga of hatha yoga.

De afgelopen 12 jaar is yoga een goede rode draad in mijn leven geworden. Naast fysieke oefeningen op de mat, waar toch veel mensen aan denken bij yoga, brengt het mij zoveel meer. Ook denken mensen soms dat het zweverig is maar niets is minder waar.  Het is voor mij een manier van leven mijn yogi pad. Het brengt mij vooral lichaamsbewustwording en meer in je lijf komen i.p.v. alleen maar in je hoofd leven. En veel minder gedachten hebben. Maar ook de yoga filosofie van Sri Auro Bindo die ik bestudeer boeit mij mateloos, ook zeer toepasselijk in het dagelijkse leven. Zowel voor mij als mens en professional van grote toegevoegde waarde. Ook zorgt het voor beter omgaan met discomfort in het leven.

 

Leren omgaan met yoga oefeningen die je lastig vindt op de mat kun je ook doortrekken naar het dagelijkse leven. Immers de oefeningen kun je ook niet allemaal in 1 keer beheersen en ook bij meditatie wordt oefening gevraag om jouw mind/ gedachten te trainen. Net als leren fietsen en sporten moet je dit oefenen. En oefening baart zeker kunst! Ik zie het als trainen van jouw mind en ademhaling. Laat dit nu sowieso bij gedragsverandering zo zijn ook in mijn andere begeleidingstrajecten, verandering kost tijd. Inmiddels heb ik zelf diverse keren meegedaan met yoga/ stilte retraites. 

Image by Jared Rice

Ik heb in bedrijven Feeling Good momenten georganiseerd waarvan ook yoga een onderdeel is. Ook verzorg ik yoga ontspan momenten voor personeel in bedrijven als goede pauze op een werkdag maar ook om te leren ervaren wat het doet als je meer naar jouw lijf gaat luisteren.En om echt tijd voor jezelf te nemen en de boel de boel te laten. We moeten vaak zoveel van ons zelf en vergeten daarbij te luisteren naar onze innerlijke stilte. Ook zie ik veel mensen in overlevingsmodus of het leven lijden voor de buitenkant. Daarbij kan yoga een welkome afwisseling zijn voor meer innerlijke en spirituele ontwikkeling.

Zelf ben ik opgeleid tot docent Integrale yoga en meditatie en momenteel ben ik met een vervolg opleiding hiervoor bezig. Integrale yoga wordt ook wel de volledige yoga genoemd. Het omvat een ruime en vrije beoefening van essenties uit de klassieke yoga stromen aangepast aan de interesses en individuele mogelijkheden van de Westerse mens. Integrale yoga staat in het leven en past heel goed bij mijn andere achtergronden en levens en werkervaringen*.

Het doel van deze yoga is niet het leven te ontvluchten door bv meditatie maar het leven aan te gaan en te zien hoe we het leven zoals het is kunnen veranderen van binnen uit. In de Integrale Yoga wordt begonnen met het tot rust brengen van het denken, een hele grote uitdaging voor de Westerse mens*. Ik vind het een eer en grote verrijking om leerling te zijn in deze yoga traditie. Voor mij is het een heel logisch gevolg op alle andere dingen die ik heb gedaan, ervaren en geleerd. Het is mooi dat ik mensen ook op dit stuk kan begeleiden.

Mogelijkheden

Zou je graag yoga of ontspan momenten of een feeling good moment naar de werkvloer willen brengen en hiermee inzetten op de vitaliteit van de werknemers? Ik hoor het graag. Er zijn verschillende mogelijkheden in overleg kunnen we kijken wat passend is in het bedrijf. Na een vrijblijvend gesprek kan ik een voorstel op maat maken. Neem contact met mij op.

Namaste (ik groet je met de ogen van mijn hart).

*bron Integrale Yoga Rotterdam

bottom of page