top of page

Balanswerkt voor bedrijven/ Lekker werken

Veel bedrijven maken serieus werk van de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Dat is in het belang van het bedrijf en goed voor de medewerkers. Er verandert veel in het werk. Medewerkers moeten langer doorwerken, er wordt veel van hen gevraagd. Medewerkers moeten meer presteren, vaak zelfs in minder tijd.Hoe zorg je dat medewerkers gezond, positief en gemotiveerd bij je blijven werken? Hoe zorg je ervoor dat ieders kracht zo goed mogelijk wordt benut? En hoe bereik je een lager ziekteverzuim? Of beter nog, hoe voorkom je ziekteverzuim?

Koppen koffie

Gezonde en vitale medewerkers, die graag naar hun werk gaan en het werk doen waar ze goed in zijn, zitten lekker in hun vel. Thuis en op het werk. Help je medewerkers met lekker werken. Met integrale leefstijl coaching voor je medewerker. En met trainingen voor leidinggevenden en werknemers, bv leefstijl trainingen, intervisie/teamcoaching en omgaan met psychische klachten van werknemers.

Training: Leefstijl; Fit en Vitaal door het leven

Deze training duurt in totaal 12 uur ( zes bijeenkomsten van 2 uur of 3 bijeenkomsten van 4 uur). In deze bijeenkomsten staan verschillende leefstijl thema's centraal: 1 IQ; Mentale fitheid, 2 EQ: Sociaal-Emotionele balans 3 FQ Fysieke balans, 4 SQ Zingeving en 5 PQ Pro-activiteit. Gericht op de dagelijkse praktijk van de deelnemers, waar loop je tegen aan en wil je aan werken staat centraal? Er wordt interactief gewerkt. Voorafgaand aan het trainingstraject is een individuele telefonisch intake per deelnemer om het traject op maat te kunnen laten maken en aan te laten sluiten op de wensen/behoeften van de deelnemers. 

Wat levert de Leefstijl training: Fit en Vitaal door het leven o.a. op:

  • Een gezond voedingspatroon ondersteunend aan een gezonde levens stijl

  • Betere balans tussen werk en privé

  • Meer inzichten in hoe om te gaan met belemmerende gedachten

  • Een positieve mindset

  • Meer leven vanuit het lijf ( hart) i.p.v. alleen vanuit je hoofd

  • Meer inzicht in hoe gezond te eten en leven.

  • Omgaan met veranderingen,stress en werkdruk.

  •  Veranderingen zien als een uitdaging

Kortom een persoon die beter in zijn/haar vel zit en daardoor ook beter kan omgaan met alles wat het alledaagse leven brengt. Een goede totaalbalans in je leven geeft enerzijds rust, maar daarnaast ook meer geluk, voldoening en vitaliteit.

Tijdens dit traject worden invloeden gebruikt vanuit: NLP, RET, positieve psychologie, oplossingsgericht werken, mindfulness, benadering va

n

 

 

integrale leefstijl en natuurvoeding. 

 

 

Mindcoaching

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intervisie/ Team coaching

 

 

 

 

 

  "Het bijzondere aan team intervisie is dat het draait om samen 

    leren en problemen oplossen."

 

Ook bied ik intervisie aan in teams. Dit is een collegiale en vertrouwelijke leergroep van tussen de 5 - 8 personen. Om gestructureerd een lastige praktijksituatie van een van de collega's te bespreken. En dit gezamenlijk te analysen en van advies te voorzien. Naast dat het wordt gebruikt voor lastige situaties is het ook een goede ontwikkelmethode voor het team. Het is heel mooi om te ervaren dat er in korte tijd vaak belangrijke inzichten ontstaan en het team dichter bij elkaar komt.  Ook heb ik er ervaring mee, in de huidige Corona tijd, als personeel tijdelijk ingrijpende andere werkzaamheden moet doen ( ziekenhuis). Dan is het ook een mooi instrument om te bespreken hoe iedereen erbij zit en wat het doet met elk team lid.

Intervisie duurt per bijeenkomst 2 uur en kan in onderling overleg vaker worden gegeven bij behoefte op locatie van de werknemer. Vanuit mijn rol als bedrijfsmaatschappelijk werker, trainer en coach heb ik hier ervaring mee bij uiteenlopende bedrijven. 

Verder zijn er zeker trainingen mogelijk op maat, ik lever graag maatwerk. En ik heb genoeg ervaring en ideeën.

Voorstel op maat

We hebben eerst een vrijblijvend gesprek om de wensen en mogelijkheden te bespreken. Op basis daarvan maakt Balanswerkt een aanbod op maat voor je bedrijf. Wil je meer weten? Neem contact op.

Vergaderruimte

Voor gewenste gedragsverandering bij problemen op het werk.

We leren ons zelf op een eigen wijze dingen te doen gedurende ons leven, zowel voor hoe we werken als privé. Dit noemen we een gewoonte. Deze gewoonten kunnen ons succes brengen maar kunnen ook leiden tot problemen in ons functioneren en zelfs ons functioneren belemmeren.

Een gewoonte die ons uit balans brengt of teveel energie kost is van belang om naar te kijken en te veranderen. Dit om gezond en inzetbaar te blijven. Steeds maar blijven doen wat niet werkt helpt je niet. Mindcoaching kun je hierbij inzetten. Het versterkt je mentale veerkracht in het omgaan met veranderingen en het )opnieuw kijken naar je gewoonten die je niet meer helpen.

Mindcoaching wordt inzet bij o.a. vraagstukken:

* Het hanteren van werkdruk.

* Veel controle willen hebben en alles altijd heel goed willen doen in een tijd van continue verandering.

* Een ontwikkel of verbeter traject.

* Re-integreren na (langere) periode van arbeidsongeschiktheid.

* Omgaan met rouw ( verschillende manier van rouw).

bottom of page