top of page
Image by Jeremy Bezanger
frambozen

 Integrale Leefstijl en Vitaliteit coaching

 

Herken je het gevoel dat je altijd moe bent? Of het moeilijk vindt om alle ballen in de lucht te houden? Gezonder wilt gaan eten zodat je meer energie hebt voor je dagelijkse leven? Of wellicht voel je veel stress en neig je daarbij naar gemaksvoeding? Kortom je merkt dat op diverse vlakken je leefstijl niet is zoals je graag zou willen en je wilt daarbij wel wat ondersteuning?

Ga dan met mij als Leefstijl en Vitaliteit coach aan de slag. Je beter voelen een vitaal gevoel krijg je niet alleen door een meer gezonde leefstijl ( gezonde voeding, beweging en ontspanning) maar ook doordat je een doel hebt in je leven, met een positieve blik de wereld tegemoet treed en fijne mensen om je heen hebt. Vandaar mijn integrale aanpak, het een staat niet los van het ander.

Aanpak

Deze specifieke vorm van coaching richt zich op verschillende vlakken: 1 mentale fitheid ( Gedachten, Overtuigingen, Veerkracht),

2 Sociale emotionele balans ( Emoties, Gevoelens, ik en de ander),

3 Fysieke Balans ( Voeding, Beweging, Ontspanning en Slapen), 4 Zingeving ( Identiteit, Kernwaarden en Missie) en 5 Pro-activiteit ( motivatie, daadkracht en zelfsturing).

In de integrale leefstijlcoaching, staat de Integrale Vitaliteitscheck en de leefstijl en voedingsanalyse (LVA) centraal. Daarnaast werk ik met

diverse coach vormen en oefeningen. Ook geef ik opdrachten mee voor thuis.

Diverse studies hebben uitgewezen dat een emotionele, mentale en fysieke balans toedraagt aan een prettig leven. In deze vorm van coaching wordt dan ook gewerkt vanuit de holistische aanpak. Die gaat er vanuit dat lichaam, geest en ziel een geheel zijn, is 1 aspect uit balans dan wordt dat meteen opgemerkt en werkt het door op een ander aspect. Balans en vitaliteit hebben en behouden is hierbij van groot belang. Je krijgt daarbij handvatten/vaardigheden waardoor je belastbaarheid toeneemt. Dit stuk heeft zeker raakvlakken met life coaching.

Kortom een persoon die beter in zijn/haar vel zit en daardoor ook beter kan omgaan met alles wat het alledaagse leven brengt. Een goede totaalbalans in je leven geeft enerzijds rust, maar daarnaast ook meer geluk, voldoening en vitaliteit. Uiteindelijk ga je zelf kan met de aangereikte handvatten aan de gang.

Ervaring met:

* Rouwverwerking

* Stress

* Balans privé-werk

* Burn-out

* Piekeren

* Omgaan met ziekte

* Re-integratie

* Keuzes maken

* Leefstijl veranderen

* Gezonder eten

* Energie

* Angst

*Controle

*Ontspanning

* Zingeving

Mensen omschrijven mij als: energiek, humoristisch, praktische ingesteld, sensitief en treed buiten de gebade paden.

Invloeden vanuit:

In mijn verschillende coach vormen ( Leefstijl & Vitaliteit coaching, Stress Coaching en Life coaching) werk ik met invloeden vanuit: NLP, RET, Positieve psychologie, Mindfulness, Oplossingsgerichte coaching en de natuurvoeding.

Er zijn raakvlakken binnen de verschillende coach vormen. Door mijn integrale insteek sluit het een het ander niet uit maar in principe kies je 1 van de drie soorten coaching. 

Ik werk met gesprekken op locatie in mijn spreekkamer in Nijmegen, wandel coaching in Nijmegen. Als ook in Elst en Arnhem en op locatie in Zwolle en online coaching.

Werkwijze

Het eerste oriënterende/ kennismakingsgesprek van 45 minuten is gratis. Hierin bespreken we wat we voor elkaar kunnen betekenen en kijken we of er een match is. Dit laatste vind ik van groot belang voor het doen slagen van het traject. Dit gesprek kan ook telefonisch. Daarna volgt het eerste gesprek de uitgebreide intake van 1,30 uur. Mijn ervaring leert dat de meeste trajecten tussen de 3 a 7 gesprekken duren. Gesprekken vinden in principe plaats op de woensdag of donderdag ( ook mogelijkheden in de avond) als dat niet lukt eventueel op de zaterdag.

Investering in jezelf

Coaching is een cadeautje voor jezelf. Ik zie het als een investering in jezelf. Natuurlijk brengt het kosten met zich mee. Eventueel kan dit vergoed worden door je werkgever in het kader van duurzame inzetbaarheid. Ik reken 65 euro per uur.

Je kunt ook een pakket afnemen, dit kost je minder, dan los betalen: 

Pakket 1 Light Leefstijl : LVA ( Leefstijl Voedings Analyse), inclusief gesprek van 1,5 uur, uitgebreid maatwerk advies per mail na aanleiding van gesprek en 10 minuten telefonische toelichting. 105 euro

 

Pakket 2 Optimale Leefstijl:  ( korting 20 %): Intake van 1,5 uur met LVA, uitgebreid maatwerk advies per mail na aanleiding van gesprek + 10 minuten telefonisch toelichting en 1 vervolggesprek van 1 uur= 136 euro

Alle pakketten dienen voorafgaand betaald te worden dit kan in overleg per bank overmaking of contant. Ik zal altijd een coach overeenkomst opstellen zodat we samen binnen bepaalde kaders werken, dit zorgt voor duidelijkheid in verwachtingen over en weer en transparantie.

​I

20200604_181533.jpg
bottom of page