Dansend paar

Life coaching

 

Ervaar je een hoge werkdruk? Relatie problemen? Het gevoel geen doel te hebben in je leven? Vergelijkt je jezelf constant met anderen? Ervaar je een eenzaam en leeg gevoel ervaart? Ondersteuning door een life coach kan hierbij zeker helpen. Lichter door het leven gaan daar zet ik op in.

Wellicht herken je het  gevoel van innerlijke onrust. Ik zie ook steeds vaker dat mensen eerder stil staan bij vragen over de zin van het leven. Hebben ze wel de juist keuzen gemaakt op het gebied van het werk en de partner bijvoorbeeld.

Dit zijn zaken die bij life coaching aan bod komen.

Denk maar eens aan het dertigers Dillema, gat na het pensioen, failliet gaan van je bedrijf of na herstel van ernstige ziekte weer gaan werken. Of anders heftige life-events die ervoor zorgen dat je blik op de wereld anders wordt. Dit kunnen ook dingen zijn als: trouwen, kinderen krijgen of meer of minder gaan werken. Preventief werken is hierbij natuurlijk ideaal maar dat lukt lang niet altijd. 

Aanpak

Ook hierbij werk ik integraal en kijk ik naar de samenhang tussen alle levensgebieden zoals: gezin, werk, relaties, gezondheid, vrije tijd, vriendschappen, levensovertuiging etc. Hierbij voert de boventoon dat je zelf gaat ervaren welke oplossingsrichtingen het beste bij je passen. Daarbij staat ook de mens als geheel centraal.

In mijn gesprekken werk ik met ervaringsgerichte opdrachten. En zal ik de focus hebben op lichter door het leven gaan. Je ontwikkelt vaardigheden waardoor je belastbaarheid toeneemt. Ook werk ik met invloeden vanuit systemisch werk.​ Ook levenskunst is een thema in life coaching. Hierin vloeit uit voort dat je kunt omgaan met de onzekerheden van het bestaan. Dit bied tegenwicht aan de hedendaagse illusie van "maakbaarheid" en van "gelukkig moeten zijn." Leren aanvaarden zoals dingen zijn.

Diverse studies hebben uitgewezen dat een emotionele, mentale en fysieke balans toedraagt aan een prettig leven. Ook in deze vorm van coaching werk ik integraal omdat het een zeker niet los staat van het ander.

Kortom een persoon die beter in zijn/haar vel zit en daardoor ook beter kan omgaan met alles wat het alledaagse leven brengt.

Een goede totaalbalans in je leven geeft enerzijds rust, maar daarnaast ook meer geluk, voldoening en vitaliteit. Uiteindelijk ga je zelf met de aangereikte handvatten aan de gang.

Ervaring met:

* Rouwverwerking

* Stress

* Balans privé-werk

* Burn-out

* Piekeren

* Omgaan met ziekte

* Re-integratie

* Keuzes maken

* Leefstijl veranderen

* Gezonder eten

* Energie

* Angst

*Controle

*Ontspanning

* Zingeving

Mensen omschrijven mij als: energiek, humoristisch, praktische ingesteld, sensitief en treed buiten de gebade paden.

Invloeden vanuit

In mijn verschillende coach vormen (Life coaching, Leefstijl & Vitaliteit coaching en Stress coaching) werk ik met invloeden vanuit: NLP, RET, Positieve psychologie, Mindfulness, Oplossingsgerichte coaching en de natuurvoeding.

Er zijn raakvlakken binnen de verschillende coach vormen. Door mijn integrale insteek sluit het een het ander niet uit maar in principe kies je 1 van de drie soorten coaching. 

Ik werk met gesprekken op locatie in mijn spreekkamer in Nijmegen, wandel coaching in Nijmegen. Als ook in Elst en Arnhem. En op locatie in Zwolle en online coaching.

Werkwijze

Het eerste oriënterende/ kennismakingsgesprek van 45 minuten is gratis. Hierin bespreken we wat we voor elkaar kunnen betekenen en kijken we of er een match is. Dit laatste vind ik van groot belang voor het doen slagen van het traject. Dit gesprek kan ook telefonisch. Daarna volgt het eerste gesprek de uitgebreide intake van 1,30 uur. Mijn ervaring leert dat de meeste trajecten tussen de 3 a 7 gesprekken duren. Gesprekken vinden in principe plaats op de woensdag of donderdag ( ook mogelijkheden in de avond) als dat niet lukt eventueel op de zaterdag.

Investering in jezelf

Coaching is een cadeautje voor jezelf. Ik zie het als een investering in jezelf. Natuurlijk brengt het kosten met zich mee. Eventueel kan dit vergoed worden door je werkgever in het kader van duurzame inzetbaarheid. Ik reken 65 euro per uur.

Je kunt ook een pakket afnemen, dit kost je minder, dan los betalen: 

Pakket 1 Life coaching optimaal : ( 10 % korting) Uitgebreide intake ( 1,5 uur) + vervolg gesprek van 1 uur.

Tussen de gesprekken door 1 keer telefonisch contact ( 15 min) = 160 euro.

 

Pakket 2 Life coaching extra:  ( korting 15 %):  Uitgebreide intake (1,5 uur)  + 2 vervolg gesprekken van 2 uur. Tussen de gesprekken door 2 keer telefonisch contact ( 2 x 15 min) = 221 euro.

Alle pakketten dienen voorafgaand betaald te worden dit kan in overleg per bank overmaking of contant. Ik zal altijd een coach overeenkomst opstellen zodat we samen binnen bepaalde kaders werken, dit zorgt voor duidelijkheid in verwachtingen over en weer en transparantie.