top of page
Man loopt met een brug op de achtergrond

Stress coaching

Ervaar je het gevoel van onrust in je hoofd en lijf? Het gevoel nooit dingen af te krijgen? Veel moeten van jezelf? Veel willen controleren? En daarnaast misschien ook fysieke klachten als hoofdpijn, misselijkheid of darmklachten? Gebeurd dit vaak of lang? Dan kan ondersteuning van stress coaching je helpen.

Steeds meer mensen ervaren stress. Dit ontstaat wanneer er meer van je wordt gevraagd dan je denkt aan te kunnen. Qua fysieke reacties zijn het vaak: hartkloppingen, een gejaagd gevoel, niet meer goed kunnen concentreren en het gevoel te hebben dat nooit alles af is en je altijd door moet kunnen gaan. Een beetje stress is niet erg en zelfs gezond, het helpt je scherpt te blijven. Maar houdt het te lang aan en heb je geen hersteltijd tussen door dan kan het wel eens flink mis gaan. Naast fysieke klachten kunnen er ook mentale klachten ontstaan zoals: piekeren of paniek aanvallen. Het kan overgaan in overspannenheid of zelfs burn-out en dan is er veel meer hersteltijd nodig zowel fysiek als mentaal. Maar zo ver wil je het natuurlijk niet laten komen. Preventief werken is hierbij natuurlijk ideaal maar dat lukt lang niet altijd.  

Aanpak

Ik zet in eerste instantie in op twee punten:

1. Het verlagen van de belasting (bv. meer te leren delegeren en taken thuis anders te verdelen)

2. Het vergroten van de mentale belastbaarheid door de fysieke en mentale conditie te verbeteren.

Meer mentale veerkracht ontwikkelen is hierbij van groot belang. Hierbij is het van belang  om in te zetten op zowel fysieke als mentale aspecten het een staat niet los van het ander. Ook specifieke gezonde voeding werkt hierbij ondersteunend.  Ik gebruik ervaringsgerichte opdrachten om meer in het lijf te komen. En ook technieken uit o.a.: Mindfulness, Ret en de positieve psychologie. Ik kom in mijn werk vaak veel zoals ik het noem "Wandelende hoofden" tegen. Men is zo aan het piekeren,malen en analyseren in het hoofd en vergeet hierbij het lijf.Echt voelen hoe je erbij zit komt dan hierbij kijken. De integrale vitaliteitscheck is onderdeel van Stress coaching.

Diverse studies hebben uitgewezen dat een emotionele, mentale en fysieke balans toedraagt aan een prettige leven. Ook in deze vorm van coaching werk integraal.

Kortom een persoon die beter in zijn/haar vel zit en daardoor ook beter kan omgaan met alles wat het alledaagse leven brengt. Een goede totaalbalans in je leven geeft enerzijds rust, maar daarnaast ook meer geluk, voldoening en vitaliteit. Uiteindelijk ga je zelf met de aangereikte handvatten aan de gang.

Ervaring met:

* Rouwverwerking

* Stress

* Balans privé -werk

* Burn-out

* Piekeren

* Omgaan met ziekte

* Re-integratie

* Keuzes maken

* Leefstijl veranderen

* Gezonder eten

* Energie

* Angst

* Controle

* Ontspanning

* Zingeving

Mensen omschrijven mij als: energiek, humoristisch, praktisch ingesteld, sensitief en treed buiten de gebade paden.

Invloeden vanuit

In mijn verschillende coach vormen ( Stress coaching, Leefstijl & Vitaliteit Coaching en Life Coaching) werk ik met invloeden vanuit: NLP, RET, positieve psychologie, Mindfulness, heiCoaching en de natuurvoeding. Er zijn raakvlakken binnen de verschillende coach vormen. Door mijn integrale insteek lsuit het een het ander niet uit maar in principe kies je 1 van de drie soorten coaching. Ik werk met gesprekken op locatie in mijn spreekkamer in Nijmegen en ook wandel coaching in Nijmegen. Als ook in Elst en Arnhem. En op locatie in Zwolle en online coaching.

Werkwijze

Het eerste oriënterende/kennismakingsgesprek van 45 minuten is gratis.Hierin bespreken we wat we voor elkaar kunnen betekenen en kijken we of er een match is. Dit laatste vind ik van groot belang voor het doen slagen van het traject. Dit gesprek kan ook telefonisch. Daarna volgt het eerste gesprek de uitgebreide intake van 1,30 uur. Mijn ervaring leert dat de meeste trajecten tussen de 3 a 7 gesprekken duren.

Gesprekken vinden in principe plaats op de woensdag of donderdag ( ook mogelijkheden in de avond) als dat niet lukt eventueel op de zaterdag.

Investering in jezelf

Coaching is een cadeautje voor jezelf. Ik zie het als een investering in jezelf. Natuurlijk brengt het kosten met zich mee. Eventueel kan dit vergoed worden door je werkgever in het kader van duurzame inzetbaarheid. Ik reken 65 euro per uur.

Je kunt ook een pakket afnemen, dit kost je minder, dan los betalen:

Pakket 1 Stress coaching Light: (10% korting) Uitgebreide intake ( 1,5 uur) + vervolggesprek van 1 uur. Tussen de gesprekken door 1 keer telefonisch contact ( 15 min) = 160 euro.

Pakket 2 Stress coaching Extra: ( 15 % korting) Uitgebreide intake ( 1,5 uur) + 2 vervolg gesprekken van 2 uur. Tussen de gesprekken door 2 keer telefonisch contact ( 2 x 15 min) = 221 euro.

Alle pakketten dienen voorafgaand betaald te worden dit kan in overleg per bank overmaking of contant. Ik zal altijd een coach overeenkomst opstellen zodat we samen binnen bepaalde kaders werken, dit zorgt voor duidelijkheid in verwachtingen over en weer en transparantie.

bottom of page