top of page

5 tips om te ontspannen gedurende Corona tijd.

De huidige Corona tijd vraagt veel van ons zowel op economische gebied en gezondheid gebied in de maatschappij maar ook op mentaal gebied. Dit wordt nog al eens vergeten het heeft een grote impact op ons allen. We worden getest in onze flexibiliteit en veerkracht. Ik kom dat in mijn dagelijkse werk tegen in het ziekenhuis bij de mentale ondersteuning van werknemers. Ook weet ik als leefstijlcoach dat het van groot belang is om hierbij stil te staan.


Vijf tips om voor jezelf in te zetten in deze ongewone tijden:


  1. Probeer zoveel mogelijk rimte en structuur in te bouwen in je dagelijkse routine. De verleiding om nu lekker lang te hangen in je pjyma is wellicht groot maar doet je geen goed. Vaste tijden opstaan en naar bed gaan zijn het beste voor jouw bioritme.

  2. Leg jezelf een nieuwsdieet op. Wees er niet constant mee bezig maar luister en lees bv 2 keer per dag naar het actuele nieuws dit zal je helpen om rustiger te blijven.

  3. Blijf bewegen, juist nu, beweging ook al is het een ommetje van 20 minuten heeft vele voordelen en een positieve invloed op jouw hersenen dit helpt jou in deze tijden.

  4. Realiseer je dat je nu wellicht anders reageert op situatie dan eerder voor de crisis. Dat is helemaal niet vreemd, we bevinden ons nu in een uitzonderlijke situatie waarbij het lichaam anders signalen afgeeft dan normaal. Wees daar niet ongerust over.

  5. Blijf inzetten op gezonde voeding, dat wil zeggen zoveel mogelijk vers en onbewerkt, zo min mogelijk suiker. Dit zal je energie niveau van je lichaam zeker helpen en je algemene welzijn helpen te bevorderen.

42 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page