top of page

Alledaags klein gelukIk ga het steeds leuker vinden wekelijks een blog schrijven, wie had dat ooit verwacht?! En ik zie dat jullie na de blog mijn website bezoeken, wat mooi! Over dingen die mij bezig houden en vanuit waar ik mee werk met Balanswerkt.nl met bedrijf. Deze keer over alledaags geluk iets wat ik belangrijk vind om niet te vergeten en uit het oog te verliezen. In mijn werk kom ik veel mensen tegen die worstelen met dingen in het dagelijkse leven en met wie ik een stukje mag meelopen zo bijzonder mooi! Mensen op weg helpen die vervolgens weer zelf verder kunnen dat is het mooie van coach zijn!


Gelukkig zijn dat is zo fijn. Maar wat maakt jou gelukkig? Daar ben ik zeker benieuwd naar. Laat het mij weten. Ik word gelukkig van kleine alledaagse dingen zoals: een soja latte, lekker zitten in mijn stadstuin en luisteren naar de vogels, gezellig wat drinken met een vriendin op het terras, lekker kletsen met collega's en knuffelen met mijn kat.


De positieve psychologie boeit mij enorm en al eind jaren 90 tijdens mijn studie kwam ik ermee in aanraking. Mihaly Csikszentmihaly heeft het over in een "flow" zitten. Dit gebeurd als je de tijd uit het oog verliest, je doet een activiteit waardoor je alles om je heen vergeet en je bent zo enthousiast en betrokken dat niets anders meer van belang is. Ik herken deze momenten zeker bij mijzelf. Als ik terug denk aan bv vorig jaar toen ik met de vrouwen groepen in Nepal werkte, wat was dat een geweldig flow!

Op zoek gaan naar flow in je leven dat houdt mijzelf ook bezig, doen wat bij mij past en mijzelf blijven ontwikkelen daar wordt ik heel gelukkig van. Hier sta ik ook bij stil in de lifecoaching, Balanswerkt.nl/life-coaching

Je kunt flow in je leven zeker ontwikkelen, dingen die daarmee samenhangen zijn: Ontwikkel al bestaande vaardigheden en ontwikkel nieuwe, zoek uitdagingen, doe wat je graag doet en ontwikkel je kernkwaliteiten, focus honderd procent en zorg voor een duidelijk doel voor ogen. Ik heb zelf ook ervaren in het leven dat deze dingen helpen om in een"flow" te komen. Mijzelf blijven uitdagen en ontwikkelen en nieuwsgierig zijn naar de dingen om mij heen helpen mij ook. En geluk is ook je ongelukkig kunnen voelen, het leven is zeker niet altijd roze geur en maneschijn, daarin kunnen berusten is zo fijn en bevrijdend. Zeker in de wereld waarin we leven waarbij het soms wel eens lijkt of alles "leuk" moet zijn. Ik kom mensen tegen die zich blijven verzetten tegen dingen die er zijn en die niet fijn zijn, dat kost veel energie, de kunst om te kunnen accepteren gun ik meer mensen.


Onderzoek heeft ook aangetoond dat "flow" de volgende dingen ondersteunt en versterkt: creativiteit, topprestaties, ontwikkeling van talent, trots, beperking van stress en psychologisch welbevinden.


Ik hoor graag wat jouw alledaagse geluk is? Volgende week mijn volgende blog.

Meer over mijn activiteiten weten? Maaike@balanswerkt.nl of 06 10366641i

39 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page