top of page

(Conflict) Bemiddeling
Dit zijn interessante trajecten waar ik graag iets over deel.

lk heb veel ervaring met het voeren van bemiddel gesprekken in het speelveld van de werkgever. Mijn diverse gedegen opleidingen als coach en trainer en yoga en meditatie docent helpen hierbij enorm. Maar daarnaast ook meer dan 15 jaar ervaring in het voeren van uiteenlopende gesprekken in diverse rollen in de profit en not profit sector. Hierbij zitten werknemer en werkgever/ leidinggevende niet op 1 lijn dit staat vaak in de weg voor de werknemer om te starten met re-integreren. Ook kan het zo zijn dat er zaken spelen tussen een werknemer en een team.

De re-integratie van de werknemer kan hierdoor vertraging oplopen. Vaak geeft de bedrijfsarts aan dat er op medische gronden geen redenen meer zijn dat de werknemer niet aan de slag kan maar dat er eerst bemiddeling moet plaatsvinden om een succes volle( door) start te maken van de re-integratie.

Meestal lukt het door middel van 1 of 2 gesprekken met de werknemer en de andere betrokkenen partijen om weer nader tot elkaar te komen en weer op 1 lijn te komen. Daarna kan er vaak gestart worden met de re-integratie.

Dit zijn intensieve trajecten waarbij ik eerst apart met alle partijen spreek via video bellen of live. Vervolgens gaan we met alle betrokken partijen om de tafel vaak is HRM/ P&O vanuit het bedrijf hierbij ook betrokken.

Hierbij heb ik veel ervaring met hele uiteenlopende doelgroepen en uiteenlopende thema's. Denk aan laaggeschoolden, hoogopgeleiden, expats, oudere werknemers, werknemers in opleiding. En specifieke thema's als: problematische thuissituatie, (fors) trauma, ptts en veel onuitgesproken verwachtingen.

Er is geen sprake van mediation wat een meer juridisch karakter heeft en wat vaak door de betrokkenen als een te zwaar middel wordt ervaren.

Hierbij werk ik ook landelijk op locatie van de werkgever of een andere neutrale externe locatie.

Ik maak een passende offerte op maat. Balanswerkt.nl/ Voor bedrijven | Balanswerkt

Maaike@balanswerkt.nl


14 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page