top of page

De kracht van gedachten


Gedachten hebben een grote impact in je leven veel meer dan je misschien in eerste instantie zou denken. Ook ik ontdek zelf steeds meer wat voor krachtige tool gedachten zijn en hoe je die ten positieve kunt inzetten om meer en meer geluk in je leven te ervaren. En te ervaren dat dingen meer moeiteloos verlopen zonder strijd.


In mijn werk zie ik veel mensen die ik begeleid en coach die zijn vast gelopen op een of andere manier. De mindset heeft hierbij vaak een groot aandeel. De impact van je gedachten op je fysieke gestel wordt vaak onderschat. Als je vastzit in een negatief denkpatroon ben je veel meer vatbaar voor stress en dit kan je immuunsysteem verzwakken. Ik ben holistisch/ integraal opgeleid en hiermee kun je heel mooi de verbanden zien en ervaren. Lichamelijke reacties van stress van het lichaam kunnen zijn: verkrampte schouders en nek, hoofdpijn en darmproblemen.

Het is niet de situatie waar we stress van krijgen maar wat we van een situatie of gebeurtenis vinden, hoe we erover denken dat bepaald of we stress ervaren. Je hebt helpende en niet helpende gedachten daar meer inzicht in hebben en meer naar handelen is vaak al de eerste stap.


De kracht van manifestatie en creatie is ook bijzonder mooi. Wanneer je een beeld voor je ziet dat samengaat met een oprecht en diep verlangen dan ontstaat er een vibratie die wordt uitgezonden naar het universum. Hoe meer emotie gepaard gaat met de gedachte hoe krachtiger de vibratie die zal leiden tot manifestatie. Zaken visualiseren, stil zijn en luisteren naar je lichaam zijn hierbij krachtige tools.


Het kost zeker energie om je gedachten te sturen, daarnaast vraagt het om een open blik zonder oordeel. Denken in termen van dankbaarheid is enorm krachtig. Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. Dit is een mooie vibratie en brengt het goede en geluk op je levenspad. Dit heeft te maken met de kosmische wet van aantrekking en creatie.


Ik ben enorm dankbaar dat ik mensen kan begeleiden op een stukje van hun levenspad met meer bewustwording en inzichten. Laatst ronde ik in het ziekenhuis een traject af en gaf de werknemer mij terug dat het haar een hele goede positieve verandering had gegeven in haar mindset. Ze had veel mooie nieuwe inzichten gekregen op verschillende vlakken in haar leven. En merkte verandering onderweg in een mooi groeiproces. Daar doe ik het voor!


Integrale leefstijlcoaching & Trainingen & Bedrijfsmaatschappelijk Werk & Yoga op de werkvloer.23 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page