top of page

Lichter Leven.


 

Lichter leven is iets wat ik de laatste tijd vaak tegen kom als thema. In mijn dagelijkse werk begeleiding/coaching in het ziekenhuis maar ook zelf persoonlijk. We zijn vaak allemaal erg veel in ons hoofd bezig, een soort van verslaafd aan het denken, ik kwam hier onlangs zelfs een interessant boek over tegen. Daarbij vergeten we ons lijf vaak dat hangt er maar wat bij. Dit kan zeker als het in extreme mate aanwezig is voor grote problemen zorgen daar heb ik voorbeelden genoeg voor, niet voor niets komen er steeds meer mensen bij met overspannenheid en burn-out.

Zelf heb ik de laatste jaren ook stap voor stap ervaren wat meer leven in je lijf, met je gevoel en niet blijven geloven in je gedachten kan zijn en wat het oplevert zoveel rijkdom en letterlijk meer ruimte en lucht voor jezelf! Hiermee kwam ik volop in aanraking door opleidingen, yoga, meditatie en persoonlijke thema's. Mijzelf blijven ontwikkelen heeft bij mij altijd erg hoog in het vaandel gestaan. Mijn mooie baan in het ziekenhuis faciliteert mij ook in het bijzonder mooie proces van zichzelf inzicht en ontwikkeling.

Ik kom regelmatig mensen tegen die hard zijn voor en tegen zichzelf, veel moeten van zichzelf en ook de lat erg hoog hebben liggen en vaak ook hun eigen gevoel in hun lijf vergeten of niet serieus nemen. Patronen op dit gebied in ons leven blijken vaak hardnekkig. De dichter Rumi uit Perzie omschreef het al 800 jaar geleden zo mooi: "We bouwen zelf onze obstakels naar liefde en geluk." Meestal weten we best wat onze eigen fouten zijn: verslaafd zijn aan drugs, alcohol of roken, liegen, faal angstig zijn. Maar toch botsen we vaak steeds aan tegen dezelfde obstakels, want jezelf confronteren met de moeilijke dingen in het leven doet nu eenmaal niemand graag. Toch is dat vaak wel nodig om er uiteindelijk anders uit te komen en lichter te kunnen leven. Het zijn gedragspatronen waar we in ons leven steeds weer mee te maken hebben. Conditioneringen die zichzelf eindeloos herhalen en daarmee diep in onze dagelijkse gewoonten zijn ingesleten. Vaak met veel negatieve impact op ons leven. In mijn life coaching sta ik hier ook bij stil: www.balanswerkt.nl/life-coaching


Gelukkig zijn er veel ondersteunende tools die je hierbij kunnen helpen. Naast coach gesprekken ook yoga, ademhaling en meditatie. Ik zie yoga dan ook als iets waar je op zoek gaat naar waar het niet werkt, niet naar waar je al goed in bent. Ik ga starten met een opleiding tot integraal yoga docent, waar ik heel veel zin in heb en wat ongelooflijk goed past bij mijn werkzaamheden en ook in het kader van lichter leven.


Spreekt het je aan lichter door het leven gaan? Je kunt altijd een afspraak met mij maken voor een vrijblijvend eerste gesprek, digitaal of in Nijmegen.

Ik hoor hoor graag van je! Maaike@balanswerkt.nl


Geniet van deze mooie zomerse woensdag!


Met warme groet,


Maaike de Heij


Leefstijlcoach

Oplossingsgerichte Coach

Trainer

Natuurvoedingsadviseur

Bedrijfsmaatschappelijk Werker


54 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page