top of page

Mijn mooie (innerlijke) reis en een nieuw zieltje.


In een maatschappij die zo verslaafd is aan geluk, perfectie, controleerbaarheid en maakbaarheid zouden we bijna vergeten ons eigen pad te volgen en te weten wie we in essentie echt zijn.

Het is 2020 buiten woedt de Coronacrisis, de mensenwereld is tot stilstand gekomen maar ik voel de natuur opgelucht ademhalen. In de stilte is het zoveel gemakkelijker geworden om contact te maken met de aarde en de diepste verlangens in mijzelf.

Ik ben meer thuis, mag mijzelf gelukkig prijzen dat mijn werk door kan gaan ook op afstand. Maar ik houd mij ook meer bezig met mijn lijf, gevoel en de diepste essentie in mijzelf. Ik doe in deze tijd veel yoga en meditatie, het geeft mij houvast in tijden van crisis. En ik hou hierdoor de verbinding met mijzelf en mijn lijf. Een periode lang zit ik vaak vaak s ochtends en s avond op mijn yoga mat. Ergens komt ik tot het besef wat echt belangrijk is in het leven, de ruis van alledag, alle prikkels en van alles moeten zijn even weg. Tijdens deze stillere periode voelt voor mij het bezoek aan de supermarkt als een uitje. Ook ben ik enorm blij gezond te zijn, fijn werk te hebben, een dak boven mijn hoofd te hebben en een fijne man te hebben, het is allemaal goed. Ook zie ik dat mijn mentale veerkracht helpt in deze tijden van crisis.


Ontwaken is voor mij de werkelijkheid accepteren en ervaren zoals die echt is. Jouw lichaam is het meest directe contact met de werkelijkheid. Als we alleen maar in ons hoofd zitten maken we gaan contact met het leven in ons zelf.

Mijn lijf en gevoel kregen anderen ideeën en wensen t.o.v. kinderen dat klopte niet met wat mijn hoofd mij vertelde en de beelden die ik altijd van mijzelf had. Een eigen gecreëerde identiteit. Ik schrok eerst enorm van dit gevoel wat aan het veranderen was en eerst volgde er vooral veel verwarring. "Ik ben toch die vrouw die echt geen kind wilde?" "Die niet deze verantwoordelijkheid wil en vooral mijn eigen vrijheid niet wil opgeven?" "En ik wil niet zo'n praktische vrouw worden?" Allemaal gedachten en overtuigingen die door mijn hoofd gingen. Maar mijn lijf en gevoel vertelden mij wat anders. Ik zat vast in de ideeën over mijzelf en mijn ego vond van alles. "Er moet meer in het leven zijn dan dit", deze heldere gedachte kwam vaak omhoog. Misschien ook getriggerd omdat mijn vader destijds ernstig ziek was. De dood lag op de loer bij een naaste maar naast veel verdriet bracht het mij ook een licht gevoel. Want immers bij rouw kunnen donker en licht samengaan weet ik als mens en professional. Maar ook veel verwarring want hoe kon ik nu in zo'n periode met nieuw leven bezig zijn?


De maanden verstrekken en het gevoel blijft dat vond ik lastig want ik dacht het zal wel weer overwaaien wel zo gemakkelijk. Maar zo ging het niet en wat ik aan anderen vertel in mijn werk waarin ik mensen begeleid en coach om mee te gaan met de stroom van het leven was nu ook echt op toepassing van mijzelf.

Hier moest ik dus iets mee. Het voelde als een reis naar een onbekend land. Dit moest ik natuurlijk zelf doen maar ook fijn als iemand mij hierbij de weg wijst. Vaak ben ik zelf in mijn werk de "reisleider" maar ik ben er zeker niet vies van om ook zelf hulp te zoeken. Toen kwam Chantal op mijn pad, een fijne professionele "reisbegeleider." Iemand die zowel intuïtief, spiritueel als praktisch erg goed ontwikkeld is. Voor mij een gouden match! Je zou het een leraar kunnen noemen maar dat is in Nederland vaak een vies woord. Inspirerend persoon/coach klinkt voor de meesten beter.

Daarvoor was ik al meer inspirerende personen tegen gekomen die mij hielpen in een stukje op mijn pad om dichter bij mijn essentie te komen.

Daarbij vind ik Holisme geen vies woord. Meer voelen, meer lichaamsgericht werken was ik al langer mee bezig, naast vaste patronen in je familie systemen herkennen en loslaten. Dit alles hielp mij om op mijn pad meer bewustwording te krijgen.

Nog meer uit het hoofd komen en een paar gesprekken later wist ik het eigenlijk wel, nog steeds erg onwennig maar ik had toch een kinderwens. Ook was ik in tussen begonnen met mijn opleiding tot docent yoga & meditatie. Erg ondersteunend in mijn proces om meer in mijn lijf te komen en fijne gesprekken te hebben met mede yogi's en onze mentor van de opleiding ook een leraar.

Ik leerde dat als dingen in mijn gedachten en hoofd lastig werden en ik obstakels ging ervaren ik erop ging mediteren dit hielp goed om meer bij mijn essentie te komen.

In tussen ging ik verder met mijn pad en werd alles ook minder onwennig tussen mij en mijn man. Een groot deel van ons leven waren we immers totaal niet bezig met kinderen. Dus hoe raar is dat in het begin. En dan weet je ook nog niet of het zo gaat lukken. Toch altijd, noem het misschien naïef positivisme, volg goede moed en denkend aan mijn lijf mankeert niets dit gaat goed komen. Ook hierbij duidelijk voor ogen wat ik wel en vooral niet hierbij wilde. Deze vastberadenheid ken ik van mijzelf in het leven en hielp mij nu ook. Hierbij ook een mooi holistisch en natuurlijk pa volgend met altijd in mijn hoofd de kracht van mijn lichaam. Samen met o.a. Danielle heb ik dit pad bewandeld. Een expert op het gebied van holistische vrouwengeneeskunde met een achtergrond vanuit de Traditioneel Chinese Geneeskunde. Dit was niet altijd een gemakkelijk pad en daarbij kwam ik veel van mijzelf tegen en hoe de maatschappij tegen een en ander aankijkt. Overgave en loslaten waren voor mij kernwoorden. Immers toxische gedachten over vruchtbaarheid zetten zich vast in jouw lijf om nog meer te zwijgen over de ideeën van leeftijd en vruchtbaarheid in onze maatschappij. En dan nu is het zover een nieuw zieltje is tot ons gekomen. Zo voelt het echt en zo voelde het al langer. Behalve fysiek is dit voor mij een proces van bewustwording, zingeving en spiritualiteit.

Naast zwanger ben ik: Integraal leefstijlcoach, Holistisch Coach, Bedrijfsmaatschappelijk Werker, Conflictbemiddelaar, Trainer, Natuurvoedingsadviseur en Yoga op de werkvloer.

Maar vooral een nieuwgierig en leergierig mens. In de toekomst mij meer richtend als professional op vrouwen met een kinderwens. Mijn website balanswerkt.nl

Inspirerende websites:


Inspiratie boeken:

* Moeiteloos Ontwaken, Alex van Galen.

* Vind je innerlijke kracht, Swami Purnachaitanya.

* De fontein, Els van Steijn.

* Van klacht naar kans, Juriaan Galavazi104 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page